Blog

5 ok, amiért a semleges színű bútor jó ötlet a lakásfelújításhoz

Mivel cégünk elég régóta foglalkozik ezzel, így első kézből tudjuk, hogy a megfelelő színösszeállítás mennyit számít, nem csak a lakásfelújítás pillanatában, hanem az azt követő években/évtizedben is.

Bár a merész és élénk árnyalatok csábítóak lehetnek, a semleges színpaletta túl sok előnnyel jár ahhoz, hogy a lakástulajdonosok figyelmen kívül hagyják - különösen, ha olyan lenyűgöző, időtálló és költségvetés-barát belsőépítészeti remekművet szeretnél létrehozni, amely kiállja az idő próbáját. Ehhez persze nem csak a jó színek, de masszív tölgy és fenyőbútorok is szükségesek.

Miért tölgyfa bútort válasszak?

A tölgyet évszázadok óta használják bútorkészítésre, különösen az Egyesült Királyságban, de világszerte is egyre népszerűbb. A tölgy mindig is népszerű volt az Egyesült Királyságban, Európában és Amerikában, főként azért, mert őshonos faanyagként "korlátlanul" rendelkezésre áll.

A századforduló óta azonban évről évre nőtt a használata például a távol-keleti országokban is. Hagyományosan az ilyen helyeken a puhafákat, például a fenyőt használták, mivel ezek könnyebben elérhetők, de a tölgy gyorsan vetélytársává vált. Ezt szem előtt tartva foglalkozunk a tölgyfa bútorgyártásban való felhasználásának előnyeivel és hátrányaival, valamint a tölgyfa mint anyag folyamatos népszerűségének okaival.

Így vigyázz a bútorodra!

Az igazi, tömörfa bútorok iránti vonzalom nem véletlen. Ezek természetesek és a rajzolatuk is gyönyörű. Mindezt annak köszönheti, hogy „élő”, nem feldolgozott anyag, mint farost és MDF lapból készült társai. Mivel élő, mozog, változik, fakul, stb. Érthető, ha tulajdonosa minél tovább szeretné megőrizni eredeti fényét, hiszen minőségi tömörfa bútort nem egy-két évre vásárol az ember.

A fabútorok tagadhatatlanul bájosak, vonzzák a figyelmet, és melegséget és karaktert kölcsönöznek a belső tereknek. A tartósság és az elegancia szimbólumai, azonban az ápolásuk ebben az esetben rendkívül fontos. Ennek köszönhetően a bútordarabok hosszú évekig, sőt évtizedekig szolgálhatnak minket. Természetes anyagként azonban a fa különleges gondoskodást igényel, hogy megőrizze szépségét és funkcionalitását.

Mi a valódi fabútorok előnye a bútorlapossal szemben?

A bútorvásárlás hosszú távú elkötelezettséget jelent. Ha strapabíró, minőségi faanyagból készült bútort választunk, az nem csupán egy egyszerű bútordarab lesz, hanem generációkig szolgálhatja a családot.

Ugyanakkor sokan döntenek furnér vagy préselt papírból készült bútorok mellett, mivel ezek is megtalálják a helyüket és célközönségüket. Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy csak az egyik vagy csak a másik anyag alkalmas a bútorkészítéshez. Számos szempontot kell figyelembe venni annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb döntést hozzuk meg. Nézzük meg a legfontosabbakat!

összesen 4 termék
Vissza a boltba