Mi a valódi fabútorok előnye a bútorlapossal szemben?

A bútorvásárlás hosszú távú elkötelezettséget jelent. Ha strapabíró, minőségi faanyagból készült bútort választunk, az nem csupán egy egyszerű bútordarab lesz, hanem generációkig szolgálhatja a családot.

Ugyanakkor sokan döntenek furnér vagy préselt papírból készült bútorok mellett, mivel ezek is megtalálják a helyüket és célközönségüket. Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy csak az egyik vagy csak a másik anyag alkalmas a bútorkészítéshez. Számos szempontot kell figyelembe venni annak érdekében, hogy a legmegfelelőbb döntést hozzuk meg. Nézzük meg a legfontosabbakat!

Ideiglenes vagy állandó lakhely?

Ez az első szempont, amit figyelembe kell venni a választásnál. Ha csak rövid időre költözünk valahova, érdemes átgondolni, hogy érdemes-e tartós, robosztus bútorokkal berendezni a lakást. A furnér vagy MDF lapból készült bútorok kiválóak ideiglenes otthonokhoz, ahol csak néhány hónapot vagy egy évet töltünk el.

Tömörfa bútorok esetén érdemes hosszú távra tervezni. Ezek nemcsak erősek és strapabírók, de a fenyő illata is természetességgel tölti meg a házat, éveken keresztül megmarad. A fenyő és tölgyfa bútorok kiválóan állják az idő próbáját és az aktív használatot is.

Szeretnéd mindig az aktuális divatot követni?

Azoknak, akik évente változtatják otthonuk berendezését az aktuális trendek szerint, érdemesebb bútorlapból vagy műanyagból készült termékeket választaniuk. Ezek olcsók, így könnyen lecserélhetők, ha új divattrendek jelentkeznek.

A fenyő és tölgy bútorok inkább az állandóságot képviselik. Mivel hosszú távra tervezték, a letisztult, finom stílust követik, elkerülve a túlzott divatkihívásokat. A Woodyo bútor termékei gondosan megmunkált fából készülnek, melyek a fa természetességét hangsúlyozzák. Ha valaki igazi fabútort választ, és frissíteni szeretné otthona stílusát, a kiegészítőkkel való kísérletezésre buzdítjuk. Egy új párna, takaró vagy szőnyeg radikálisan megváltoztathatja a szobák hangulatát.

Mekkora összeget engedhetsz meg magadnak?

A tömörfa egy drágább alapanyag, de a hosszú távú tartósság miatt érdemes befektetni rá. Ha egyszerre nem megy, az évek során azért érdemes fokozatosan cserélni a bútorokat tömörfa fenyő vagy tölgy bútorokra, mivel a furnér és préselt papírból készült bútorok idővel elhasználódnak. A fenyő és tölgybútorok hosszú távon megőrzik szépségüket és értéküket otthonunkban.

Tartósságbeli különbségek

A bútorlapból, MDF -ből készült bútorok kicsit hamarabb elhasználódnak a valódi fa bútorokkal szemben. Kevés vízállósággal rendelkeznek, és hajlamosabbak a sérülésre, ami miatt a bútor már rövid idő után elveszítheti stabilitását. Kevésbé ellenálló a karcolásokkal, a lepattanásokkal és más gyakori felületi hibákkal szemben is. Ezzel szemben a tömörfa bútorok választásának számos előnye van, köztük a minőség és a tartósság is. A valódi fabútorok a kiváló minőségű felületkezelésnek köszönhetően sokkal ellenállóbbak a karcolásokkal és a lepattanásokkal szemben. Ezen túl, ha netán úgy adódna, a tömörfa bútorok felületei könnyedén javíthatóak, ezzel szemben azonban nincs visszaút, ha az MDF -ből készült bútor megsérül. Megfelelő kialakítás és kivitelezés esetén a tömörfa bútorok generációkig tarthatnak.

Tartósságbeli különbségek

A bútorlapból készült bútorok könnyű vagy normál használat mellett körülbelül 1-3 évig tarthatnak, feltéve, hogy nem történik baleset. Ideális körülmények között akár 5 évig is épségben maradhat. A Woodyo webshopban kapható keményfa bútoraink olyan befektetést jelentenek, amely kiállja az idő próbáját. Megfelelő gondozással és használattal bútoraink akár generációkat is átöllelhetnek.

 

(Borító: fwstudio)

Vissza a boltba