5 ok, amiért a semleges színű bútor jó ötlet a lakásfelújításhoz

Mivel cégünk elég régóta foglalkozik ezzel, így első kézből tudjuk, hogy a megfelelő színösszeállítás mennyit számít, nem csak a lakásfelújítás pillanatában, hanem az azt követő években/évtizedben is.

Bár a merész és élénk árnyalatok csábítóak lehetnek, a semleges színpaletta túl sok előnnyel jár ahhoz, hogy a lakástulajdonosok figyelmen kívül hagyják - különösen, ha olyan lenyűgöző, időtálló és költségvetés-barát belsőépítészeti remekművet szeretnél létrehozni, amely kiállja az idő próbáját. Ehhez persze nem csak a jó színek, de masszív tölgy és fenyőbútorok is szükségesek.

IDŐTLEN ELEGANCIA

A semleges színpaletta választása azt jelenti, hogy időtálló, semleges színű és mintázatú anyagokat, berendezési tárgyakat és felszereléseket választasz az otthonodba - és ez hatványozottan igaz a nagy értékű tárgyakra, többek közt a bútorokra is. Ez magában foglalja továbbá a semleges festést, a padlóburkolatot, a csempét, a szekrényt, vagy bármilyen kemény felületet és extrémebb esetben az ablakok elrendezését is. Az olyan semleges színek, mint a fehér, a bézs és a szürke, valamint a fából készült felületek klasszikus vonzerővel rendelkeznek, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Ezek időtálló színárnyalatok, amelyek kifinomult és nyugodt otthoni hangulatot teremtenek, és nagyobbnak, világosabbnak, hívogatóbbnak és kényelmesebbnek érzékeltetik az élettereket.

A neutrális színek időtlen vonzereje azonban nem csak azt jelenti, hogy az új otthonod a felújítás után ma és holnap jól néz ki. A semleges színpaletta valójában egy olyan befektetés az otthonodba, amely pénzt takarít meg és hosszú távon megtérül, mivel nem kell majd olyan gyakran frissítened az enteriőrt, hogy lépést tarts a változó trendekkel.

FENNTARTHATÓ TERVEZÉS

Elsőre talán furcsán hangzik, hogy egy egyszerű lakásfelújítás hogy lehet fenntartható. Itt főként arra gondolunk, amikor a felhasznált anyagok környezetbarátak, tartósak, ezzel pedig minimális szénlábnyomot hagynak maguk után. Bútoraink mindegyike felelősségteljes erdőgazdálkodásból származnak, és hosszú élettartamúak. Ha pedig színben is egy semleges árnyalatot választunk, mint ami például a Malonno bútorcsaládunkat is jellemzi, elősegíti a fenntartható tervezést és a fenntarthatóságot, mivel csökkenti a gyakori otthoni frissítések és felújítások szükségességét. 

A semleges színpaletta választása azt jelenti, hogy az otthonodban használt dizájnelemek és anyagok hosszabb élettartamúak lesznek, így csökkentve a hulladékot és az állandó újrafestés negatív környezeti hatásait.

SOKOLDALÚSÁG ÉS RUGALMASSÁG

A semleges színséma egyik legnagyobb előnye a sokoldalúság. Ahogy a lakberendezési trendek is változnak az idő múlásával, úgy a Te személyes stílusod és berendezési tárgyaid is változhatnak. A semleges színalapon kialakított lakberendezés tiszta és elegáns hátteret biztosít, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén változtass az enteriőrön anélkül, hogy át kellene festeni vagy fel kellene újítani. A semleges otthonodat pedig könnyű a személyiségedhez igazítani is, ha kiegészítőkkel, művészeti alkotásokkal vagy dekorbútorokkal teszed színesebbé, amelyeket könnyen lecserélhetsz, ha az ízlésed vagy a dizájn trendek változnak.

 

 

A TÉRÉRZET JAVÍTÁSA

A semleges színek - különösen a világos árnyalatok - minden helyiséget tágasabbé és nyitottabbá varázsolnak. Ez azért van, mert a világosabb árnyalatok visszaverik a természetes fényt, és így légies és világos légkört teremtenek. Ez különösen előnyös a kis és kevesebb természetes fényt kapó terekben, ahol egy világos, semleges színvilág teljesen átalakíthatja a z otthonod, és egy nagyobb, esztétikusabb terület illúzióját keltheti.

NÖVELHETED AZ INGATLAN ÉRTÉKÉT

Lakásfelújításkor feltétlenül figyelembe kell venni az ingatlan viszonteladói értékét. Még ha most ez a Te örök otthonod is, soha nem tudhatod, hogy mikor változnak meg a körülményeid, és mikor kerülhet sor a lakás eladására vagy bérbeadására. A semleges színösszeállítás több potenciális vevő számára teszi vonzóbbá otthonod, mivel a semleges színek sosem mennek ki a divatból. Amikor eljön az eladás vagy kiadás ideje, a semleges színhasználat lehetővé teszi a potenciális vásárlók számára, hogy saját stílusukat és lakásberendezési ötleteiket képzeljék el egy térben, ami több érdeklődő lakásvásárlót, gyorsabb eladást és magasabb ingatlanértéket eredményezhet.

+1 TIPPEK A SEMLEGES SZÍNHASZNÁLAT ÍZLÉSES ÉS IGÉNYES KIALAKÍTÁSÁHOZ

Válaszd ki a megfelelő neutrális színeket: Nem minden semleges szín egyforma. Vedd figyelembe a kiválasztott színek alaptónusait, hogy biztosítsd, hogy kiegészítik egymást és a meglévő berendezési tárgyakhoz is igazodnak, feltéve, ha nem a festéshez és padlóhoz veszed majd meg utólag a bútordarabokat Például egy meleg tónusú bézs nem biztos, hogy jól működik a hideg tónusú szürke színekkel.

Rétegezd a textúrákat és a mintákat: Annak érdekében, hogy egy semleges tér ne tűnjön unalmasnak, építs be különböző textúrákat és mintákat, mind a lakásfelújítási anyagokban, mind a berendezési tárgyakban, például a szövetekben, szőnyegekben és kiegészítőkben. Ez mélységet és egy kis izgalmat kölcsönöz a lakásnak.

Legyen kontraszt: Adj kontrasztot a semleges színekhez, hogy egyensúlyt és harmóniát érj el a dizájnban. Ezt hatékonyan megteheted kontrasztos színek bevezetésével, például fekete színű ablakkeretekkel, hangulatos világítással és bútorokkal, vagy természetes anyagok, például fa vagy rattan használatával.

Természetese anyagok felhasználása: Használj természetes anyagokat, például fát, követ vagy növényeket, hogy melegséget és textúrát adj a semleges térnek. Ezek az elemek segíthetnek abban is, hogy kapcsolatot teremts a beltéri és a kültéri élettér között.

Ne feledd a fémeket: A fémes kiegészítések, mint például az arany, ezüst, bronz vagy sárgaréz, kifinomultságot kölcsönözhetnek a semleges színösszeállításoknak. Használd a fémeket a lakásfelújítás során, de csak óvatosan, az olyan elemeknél, mint a csaptelepek, lámpatestek vagy a bútorok fogantyúi, a finom, mégis hatásos hatás érdekében.

Egyértelmű, hogy a semleges színséma okos befektetés az olyan lakásfelújítók számára, akik időtálló, sokoldalú és költségvetésbarát belsőépítészeti megoldásokat keresnek. Ha követed a fenti tippeket, és magáévá teszed a semleges tónusok eleganciáját, olyan lenyűgöző belső teret hozhatsz létre, amely sokoldalúan alakítható, és kiállja az idők próbáját.

 

(Forrás: zephyrandstone.com.au)

Vissza a boltba